Skip to main content
Älvstrandens Bygg är en del av Bygg och Konsult AB

Praktisk förvaring möter karaktäristisk inredning

5 apr, 2023

En vinvägg är inte bara en praktisk vinkyl, det är en vacker inredningsdetalj som skapar karaktär i rummet – men även hela hemmet. I mars 2022 inleddes just ett sådant projekt i Grebbestad, där Älvstrandens Bygg var ett självklart val.
– De var riktigt skickliga och hela projektet gick väldigt smidigt, säger Gustav Thörn designer och projektsäljare på Vinlagring.se.

I en villa i Grebbestad efterfrågades en rymlig vinvägg med stora isolerade glaspartier i anslutning till köket. Visionen var ett pampigt men samtidigt stilrent intryck – vilket också blev det slutgiltiga resultatet. Något som både slutkunden och Gustav uppskattade särskilt mycket var det varma skenet som monterades inuti vinkylen, som i sin tur skapade en mysig atmosfär i hemmet.

Men alla projekt har sina toppar och dalar.

–  Den största utmaningen med projektet var det relativt trånga utrymmet. Tillsammans med Älvstranden Bygg lyckades vi däremot skapa en mer kompakt lösning, som i sin tur blev superhärlig, berättar Gustav.

Trots den något komplicerade placeringen av vinväggen, gick projektet både snabbt och smidigt med färdigställande efter endast två veckor – från planering till ett slutresultat.

– Vårt samarbete med Älvstrandens Bygg har pågått under en längre tid och det har alltid fungerat smidigt utan några som helst konstigheter. Det har genomgående, under alla projekt, varit en god kommunikation och en effektiv arbetsprocess, säger Gustav.

Avslutningsvis delar Gustav med sig av det viktigaste rådet för de som funderar på att genomföra ett liknande projekt:

– I princip alla kan bygga en vinvägg hemma. Det finns däremot två saker som är viktiga att ha i åtanke: dels ett utrymme som går att isolera, dels rätt klimatlösning.