Skip to main content
Älvstrandens Bygg är en del av Bygg och Konsult AB

Lyckat projekt banade väg för långvarigt samarbete

24 maj, 2023

I september 2022 inledde Älvstrandens Bygg ett spännande projekt i en villa i Göteborg. Projektet innebar bland annat en omfattande byggnation av ett uterum.
– Samarbetet har fungerat väldigt bra. Min upplevelse var att man som kund kunde släppa taget och lämna över ansvaret helt till Älvstrandens Bygg, säger beställaren Daniel Ek.

Daniel Ek är kund hos Älvstrandens Bygg sedan flera år tillbaka. Han själv är verksam inom byggbranschen, och är därmed både intresserad och erfaren inom branschen. Det var under renoveringen av hans tidigare bostad som han för första gången kom i kontakt med Älvstrandens Bygg.

– Vi kom till ett läge i den dåvarande renoveringen där jag kände mig lite missnöjd med projektets genomförande. Det fungerade inte fullt ut med den dåvarande entreprenören. Då fick jag en rekommendation av en vän att kontakta Älvstrandens Bygg och det flöt på bra redan från start, berättar Daniel.

– Eftersom renoveringen behövde bli klar innan flytten, var projektet under tidspress och jag var därför på plats relativt ofta för att hålla mig uppdaterad om projektets framsteg. Under den perioden lärde jag även känna snickarna som var på plats, Pelle och Linus, och vi kom väldigt bra överens – det var en fin samklang.

Projektet blev klart i tid till inflyttning och Daniel var nöjd med slutresultatet. Så småningom blev det dags att flytta igen – till ett hus med pool. Till det nya huset skulle det dels byggas ett uterum, dels en altan runt familjens pool. Utöver detta byggdes ett S-format staket samt en tillbyggnad på husets kök, och även denna gång kontaktades Älvstrandens Bygg.

– Genom att anlita Älvstrandens Bygg är man inte bara garanterad ett fint hantverk, det finns dessutom ett starkt förtroende sinsemellan; en tillit till varandra helt enkelt. Som kund kan man då släppa taget om situationen, allt blir gjort så som man vill att det ska bli gjort, säger Daniel.

Utöver uterummet och altanen byggdes ett S-format staket, ritat av Daniels fru som arbetar som designer, samt en tillbyggnad. Vilket innebar att ett tidigare burspråk revs och ersattes av en ny, modernare inglasning.

– Samarbetet har fungerat väldigt bra från början till slut, vi förlitar oss verkligen på varandra, avslutar Daniel.