Skip to main content
Älvstrandens Bygg är en del av Bygg och Konsult AB

Utesäsongen förlängd genom nytt uterum i Lilla Edet

13 dec, 2023

I juni, när det ännu var varmt och skönt, fick Älvstrandens Bygg i uppgift att bygga ett uterum hos en kund i Lilla Edet. Drygt ett par veckor senare stod uterummet klart, med lyckat resultat.

Kunden trivdes fint på sin veranda, men tyckte som så många av oss att sommarsäsongen var i kortaste laget. En tänkbar lösning var därför att bygga ett uterum, där temperaturen kan vara behaglig stora delar av året. Uppdraget att göra verklighet av planerna gick till Älvstrandens Bygg, som satte i gång kort därefter.

Det hela resulterade i att ett 22,5 kvadratmeter stort uterum byggdes med lösvirke – och kryddades med ett mycket smakfullt, helglasat tak. På kundens begäran installerades även en kamin, vilket bidrar till att hålla temperaturen behaglig stora delar av året.

 

 

När Älvstrandens Byggs affärschef Jimmi Lundh får frågan om allt flöt på felfritt under arbetets gång förklarar han att detta bygge, liksom alla projekt medförde vissa utmaningar, men att de kunde hanteras utan större problem:

– Sammantaget har allt gått jättebra. Självklart kan det uppstå hinder i alla arbeten, men det är inga bekymmer. Hinder är till för att lösas av skickliga snickare, meddelar Jimmi Lundh.

På platsen där uterummet nu står fanns det tidigare en veranda. Något som innebar att Älvstrandens Bygg behövde förhålla sig till fasta mått. En utmaning som sagt, men enligt kunden Mattias, hanterades den på bästa möjliga sätt av företaget:

– Älvstrandens Bygg visade prov på otroligt stort kunnande och att de är väldigt anpassningsbara. Jag överdriver inte när jag säger att resultatet blev tio gånger bättre än förväntat. Så här långt har vi kunnat nyttja uterummet hela vintern, och vi hoppas kunna fira jul där, avslutar han.