Skip to main content
Älvstrandens Bygg är en del av Bygg och Konsult AB

Våra tjänster

Älvstrandens Byggs primära fokus är den privata marknaden. Med det menar vi privata villaägare, lägenhetsinnehavare och bostadsrättsföreningar. I dessa projekt tar vi ansvar från idé till färdigt slutresultat. Vår målsättning är att ha så långa affärsrelationer som möjligt, och att vi ska vara ert självklara val. På så sätt underlättas kommunikationen i de projekt som vi utför tillsammans. Dessutom gör det oss konkurrenskraftiga i vår prissättning gentemot våra kunder – så att ni alltid kan räkna med att få rätt pris. Flexibel byggservice till konkurrenskraftiga priser helt enkelt.

Läs mer om våra tjänster nedan!

ROT-avdrag

Som privatperson kan du nyttja ROT-avdraget, en skattereduktion på hantverkstjänster i ditt hus eller bostadsrätt. ROT-avdrag är berättigat på 30 % av arbetstiden upp till 50 000:-/person som äger bostaden enligt skatteverkets regler. Läs mer på Skatteverkets hemsida för ytterligare information.

OMBYGGNATION OCH RENOVERING

Vi på Älvstrandens Bygg åtar oss alla typer av ombyggnationer och renoveringar i alla typer av byggnader. Vi har lång och omfattande erfarenhet av alla sorts miljöer. Ingen idé är konstig för oss – vi har varit med om det mesta.

LÄGENHETSANPASSNINGAR

Oavsett om ni behöver göra en tillbyggnad eller en större respektive mindre renovering för att förbättra er boendemiljö, kan vi hjälpa er. Allt från småjobb som att byta en list, till att förbättra tillgängligheten eller renovera en hel fastighet med kvarboende. Inget jobb är för stort eller för litet.

TILLGÄNGLIGHETSANPASSNINGAR

Ny lagstiftning har inneburit ökade anpassningar för tillgänglighet för äldre och funktionshindrade, både i offentliga verksamheter och i privata bostäder. Vi har under många år arbetat med tillgänglighetsanpassningar i offentliga verksamheter och hos kommunala fastighetsbolag. Nu när allt fler privata bostadsrättsföreningar omfattas av reglerna står vi redo att hjälpa till även där. Utrymningsvägar vid brand, hissar, ramper eller RWC – vad ni än behöver. Vi finns här för er, och ert projekt.

SOLCELLSPANELER

Genom ett samarbete med en av våra underentreprenörer erbjuder vi installation av solcellspaneler för såväl villaägare som bostadsrättsföreningar. Sänk dina elräkningar, samtidigt som du höjer värdet på huset. Inte minst – egenproducerad, fossilfri el. 

IMD

*Individuell mätning och debitering

Under 2021 stärktes kraven på installation av utrustning för individuell mätning och debitering (IMD) av värme och tappvarmvatten i befintliga flerbostadshus. Sedan 2022 är det dessutom krav på installation av IMD för tappvarmvatten vid nyproduktion av flerbostadshus. Detta är något som vi på Älvstrandens Bygg kan hjälpa just dig med. Kontakta oss för att veta mer!

Skicka en övergripande förfrågan här så återkommer vi med frågor och detaljer!